Healthcare Potentials krijgt alternatieve finale

09-10-2020


Is het verantwoord om nu een bijeenkomst te organiseren? Erasmus Centrum voor Zorgbestuur, Reos en Zorg en Zekerheid hebben gezamenlijk besloten van niet. De finale van Healthcare Potentials, die stond gepland voor 15 oktober, krijgt daarom een andere invulling. De opbrengst van het bijzondere opleidingsprogramma zal op een andere manier beschikbaar worden gemaakt voor geïnteresseerden. 

Precies een jaar geleden is de opleiding Healthcare Potentials gestart. Deze is helemaal op maat gemaakt voor onze regio en een initiatief van Zorg en Zekerheid en Reos, met Erasmus Centrum voor Zorgbestuur als opleider. Doel is om professionals in de eerste lijn met elkaar te verbinden en hen op te leiden tot zorgbestuurder voor de toekomst. Meer informatie over de opzet en doelstellingen van het programma is hier te vinden.

 

Het kleinschalige programma duurde acht maanden en heeft 20 enthousiaste deelnemers aan het werk gezet en begeleid bij bestuurlijke en bedrijfskundige vraagstukken in de zorg. Hierbij is volop aandacht geweest voor het persoonlijk leiderschap en het regionale karakter van de vraagstukken. 


 
De deelnemers zijn het afgelopen jaar bezig geweest met de dilemma’s en uitdagingen waar regionale zorgbestuurders nu en in de toekomst voor staan. Samen gingen zij op zoek naar vernieuwende antwoorden op complexe vraagstukken in zorg en ondersteuning. Ook hebben zij elkaar goed leren kennen en is een sterk netwerk van potentiële zorgbestuurders ontstaan. 

 

Meer informatie

 

Nu is besloten de finale en het online event niet door te laten gaan, zullen Erasmus Centrum voor Zorgbestuur, Reos en Zorg en Zekerheid de 'lessons learned' en de gezamenlijke boodschap van de groep op een andere manier delen en beschikbaar maken. Binnenkort laten we weten hoe we dit gaan doen. Wilt u hiervan op de hoogte blijven? Stuur dan een e-mail naar communicatie@zorgenzekerheid.nl

Terug