Artsen met verstand van zaken krijgt geactualiseerde 2e druk

11-12-2020

 

Artsen met verstand van zakenHet boek Artsen met verstand van zaken dat in 2016 verscheen heeft nu een volwaardige opvolger! Dr. Wilma van der Scheer schreef hierbij hoofdstuk 10: 'de besturing van het ziekenhuis’.

 

Deze geheel hernieuwde versie is totaal geactualiseerd, met aandacht voor de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de zakelijke en organisatorische aspecten van het zorgsysteem. Door de COVID-19-pandemie is het belang van de zorg als systeem en de maatschappelijke waarde van medisch leiderschap nog evidenter geworden. De invloed van zorgverzekeraars, disruptieve veranderingen en oplopende kosten van zorg blijven echter onverminderd onderwerp van discussie.

 

Met dit boek krijgt u de informatie om een gedegen kennis over het zorgsysteem op te bouwen. Het laat zien hoe geldstromen lopen, geeft een rolbeschrijving van de stakeholders en hoe de dynamiek is tussen deze verschillende partijen. Nieuwe ontwikkelingen en toekomstvisies op de zorg worden belicht. Daarnaast is er aandacht voor persoonlijke ontwikkeling van zorgmedewerkers.

 

Inhoudelijke hoofdstukken worden afgewisseld met korte anekdotes en voorbeelden van artsen die zich hebben ontwikkeld tot medisch leider. Het boek is hierbij aangepast aan deze moderne tijd.
 

Heeft u interesse in dit boek? Klik hier voor meer informatie.

 

 

 

 

Terug