Engelstalige gids over de zorg in Nederland

18-06-2021

Hoe leg je aan je buitenlandse relaties kort en bondig uit hoe de zorg in Nederland werkt? Wie de hoofdrolspelers zijn, hoe marktwerking in de zorg werkt, en hoeveel geld we uitgeven aan welke vormen van zorg. Dat valt nog niet mee. Daarom hebben wij meegewerkt aan de gratis te downloaden Quick Guide to Dutch Healthcare. De gids is een product van Platform Zó werkt de zorg en is tot stand gekomen met medewerking van platformpartners Erasmus Centrum voor Zorgbestuur/ESHPM, VIG, VWS, ZN en De Argumentenfabriek. De guide geeft in korte Engelse teksten en spatheldere visualisaties een overzicht van het Nederlandse zorgstelsel.

 

Het gros van de Nederlanders loopt snel vast wanneer zij basisvragen moeten beantwoorden over het zorgstelsel in eigen land. Wat is de gedachte achter het zorgstelsel? Hoe veel geld besteden Nederlanders aan zorg in vergelijking met het buitenland? Wat zijn de belangrijkste wetten die het zorgstelsel reguleren? De antwoorden op deze vragen kunnen zij vinden in de boeken over de zorg van het Platform. Maar hoe komen mensen die de Nederlandse taal niét beheersen aan deze relevante informatie? Denk aan buitenlandse docenten, studenten, immigranten, expats en zakelijke buitenlandse relaties die direct of indirect te maken hebben met de zorg in Nederland. Ook hen voorziet het Platform nu van overzichtelijke en toegankelijke informatie over de Nederlandse zorg.
 
De Quick Guide to Dutch Healthcare kun je hier downloaden. Voel je vrij hem te verspreiden binnen je organisatie, via sociale media of deel hem persoonlijk met geïnteresseerden.

Terug