Studiedag 'Presteren onder druk' 23 maart

23-02-2022

'Presteren onder druk' is het thema van onze studiedag op 23 maart 2022.
Een bekend thema voor veel mensen in de zorg – van zorgprofessional tot bestuurder – is het dagelijks werken onder hoge druk. De belangen zijn groot. In de zorg gaat het om (over)leven en levensgeluk. Hoe met die druk om te gaan?

 

We putten deze dag uit inzichten van twee onderzoeken. Het onderzoek 'Goed besturen in crisistijd' (toegelicht door dr. Relinde de Koeijer), naar besturen tijdens de coronacrisis en het onderzoek 'Topvorm' (toegelicht door dr. Maarten Janssen), waarin we bestuurders en topsporters vroegen naar hun omgang met druk.

 

We staan stil bij vragen als: ‘Hoe ga je om met onzekerheid?’, ‘Hoe zorg je goed voor jezelf? en ‘Wanneer spreek je van succes?’

 

We trekken lessen voor onszelf, de zorgsector en de samenleving.
De middag, onder leiding van Wilma van der Scheer, start met een introductie van beide onderzoeken. Daarna gaan we op drie thema’s de diepte in, samen met drie zorgbestuurders: 

  • Omgaan met onzekerheid - Piet-Hein Buiting, MA, MD, MHA bestuurder Jeroen Bosch Ziekenhuis
  • Zelfzorg - drs. Julianne Meijers, bestuurder Bartiméus
  • Succes - dr. Guy Schulpen, medisch directeur ZIO

 

Daarna kijken we samen met Martin Hersman, (oud-schaatser en managing partner bij Lifeguard) en prof. dr. Kim Putters (directeur Sociaal en Cultureel Planbureau en hoogleraar Erasmus School of Health Policy & Management) naar de maatschappelijke implicaties op de lange termijn van het werken en presteren onder druk.

 

Datum:
woensdag 23 maart 2022 
13.15 uur: Inloop
17:15 uur: Einde programma

 

Locatie:
Er is nog een beperkt aantal plekken in de zaal: Erasmus Paviljoen, Erasmus Universiteit Rotterdam. We nemen vanzelfsprekend de dan geldende coronamaatregelen in acht.
Het programma is ook via livestream te volgen. Geef uw voorkeur aan bij aanmelding.

 

Aanmelden kan via dit formulier.

 

Wij kijken ernaar uit elkaar op 23 maart in Rotterdam of online te ontmoeten.

Terug