Over de rode loper

09-01-2023

Wisselingen in het bestuur zijn historische momenten in een organisatie, ook in een ziekenhuis. Inhoudelijk komen er veranderingen want elke bestuurder zet graag zijn eigen ‘geurvlaggen’. Daarnaast verandert de laag eronder vaak ook mee; een andere samenstelling aan de bestuurstafel brengt andere inhoud en dynamiek met zich mee. Een bestuurswisseling doet ook wat met de identiteit van het ziekenhuis.

Bestuurswisselingen hebben dus een grote impact, toch krijgt het onderwerp zowel in de praktijk als in onderzoek relatief weinig aandacht. En de uitkomsten van onderzoek bereiken de praktijk maar mondjesmaat. Dat was Hanneke Beijer's motivatie om drie jaar geleden met dit promotieonderzoek te starten naast haar werk als organisatieadviseur in de zorg.

In de Academische werkplaats werken we aan kennisontwikkeling met wetenschappers en mensen uit de praktijk van zorg en bestuur. Wie zijn de onderzoekers in deze werkplaats? Promovendus Hanneke Beijer stelt zichzelf en haar onderzoek aan u voor. Lees meer >

Terug