Nieuwe programmadirecteur: Helene Wüst

19-01-2018

Erasmus Centrum voor Zorgbestuur verwelkomt Helene Wüst

 

Per 1 juli 2018 wordt mr. Helene Wüst programmadirecteur bij het Erasmus Centrum voor Zorgbestuur. Zij gaat onder meer leiding geven aan het leiderschapsprogramma Top Class en werken aan het ontwikkelen van nieuwe programma’s en diensten.

 

Wüst heeft ruime ervaring in het besturen van zorgorganisaties. De afgelopen jaren was zij bestuurder van Woonzorgcentrum IJsselheem. Daarvoor was zij lid van de raad van bestuur van Vilans, kenniscentrum voor langdurige zorg. 

 

“Demografische ontwikkelingen en de vraag naar nieuwe zorgconcepten werken krachtig in op de zorg. Van zorgbestuurders wordt steeds meer gevraagd op vele fronten: waardeoriëntatie, kwaliteitszorg, organisatieontwikkeling, samenwerken en financieel gezond zijn. Ik kijk er naar uit om met mijn kennis en ervaring bij te dragen aan dynamisch, wijs en toekomstbestendig leiderschap in de zorgsector.” Helene Wüst

 

Bij het Erasmus Centrum voor Zorgbestuur volgt Helene Wüst Marlies Ott op als programmadirecteur van de Top Class. Sinds 2002 heeft Ott dit leiderschapsprogramma vormgegeven, dat strategische managers en professionals met bestuurlijke ambities klaarstoomt voor functies met eindverantwoordelijkheid. Ott blijft betrokken bij het Erasmus Centrum voor Zorgbestuur, onder meer als programmadirecteur van het nieuwe programma Governance Class, een programma voor ervaren toezichthouders en voorzitters van raden van toezicht in de gezondheidszorg, dat in september 2018 van start gaat.

 

“Met Helene Wüst verwelkomen wij en innovatieve collega met een sterke inhoudelijke visie op de zorg en een drive om mensen en organisaties verder te brengen.” Wilma van der Scheer, directeur Erasmus Centrum voor Zorgbestuur

Terug