Blogs

 

Wilma van der Scheer: Voorbeeldig leiderschap
29-11-2019
Leiders in de zorg: mensen die verschil willen maken, op strategische posities in zorgorganisaties, met de nodige verantwoordelijkheid. Op die posities kijken vaak veel mensen mee.

Wilma van der Scheer: crisis GGZ vergroot lijden onnodig
10-09-2019
De crisis in de GGZ treft de patiënt recht in het hart. Onnodig lang wachten moet worden voorkomen betoogt Wilma van der Scheer, voorzitter van platform MIND.

Pauline Meurs: De zorgelijke toestand van de GGZ
05-09-2019
"Ik mis barmhartigheid om mensen die psychisch kwetsbaar zijn. Ik mis erkenning voor de professionals." Pauline Meurs in haar column in het FD van 4 september.

Richard Janssen: Bedrijfsvoering ggz kraakt onder beleidsdrukte
03-09-2019
Waarom het tijd wordt om vanuit een maatschappelijk perspectief stil te staan bij ontwikkelingen in de GGZ: Bedrijfsvoering ggz gaat gebukt onder beleidsdrukte, schrijft Richard Janssen in zijn blog.

Pauline Meurs: Cijfers die zorgbehoefte voorspellen?
27-08-2019
Data spelen een steeds grotere rol in de samenleving en de zorg. Zet de illusie van precisie bij het grofvuil, betoogt Pauline Meurs in haar column in het FD van 21 augustus, en maak het gesprek over zinnige zorg leidend.

Pauline Meurs: meer waardering voor ziekenhuiszorg
08-08-2019
Er moet meer waardering komen voor de ziekenhuiszorg, vindt Pauline Meurs. Ze schrijft in haar column in het FD over haar recente persoonlijke ervaringen.

Wilma van der Scheer: Verschil maken
09-07-2019
In de complexe, veeleisende wereld van de zorg met al zijn uitdagingen is het allicht een geruststellende en troostende gedachte dat kleine aandachtige gebaren al zo veel indruk kunnen maken.

Pauline Meurs: Dementie raakt iedereen
28-06-2019
Dementie raakt iedereen. Juiste informatie over deze ziekte is essentieel voor mantelzorgers, schrijft Pauline Meurs in haar column voor het FD van 26 juni.

Pauline Meurs: het Deense voorbeeld
04-06-2019
De invoer van de nieuwe Jeugdwet in 2015 ging met bezuinigingen gepaard. Dat moet anders, betoogt Pauline Meurs in haar column in FD van 29 mei. Neem een voorbeeld aan de Denen.

Pauline Meurs: Onverantwoord?
17-05-2019
Zorgverleners moeten veel verantwoording afleggen. Te veel, vindt Pauline Meurs. Op Verantwoordingsdag schrijft ze erover in het FD.