Blogs

 

Pauline Meurs: Verstikkende regels
21-01-2020
"Complexe vragen van burgers en patiënten beantwoord je niet met strakke regels." Pauline Meurs in haar column in het FD van 13 februari.

Deelnemer Master Class over de studiereis
10-12-2019
In april gingen de deelnemers van de Master Class op studiereis. Geen plezierreisje, maar een relativerende ervaring, merkte deelnemer Gerard Gerding.

Wilma van der Scheer: Voorbeeldig leiderschap
29-11-2019
Leiders in de zorg: mensen die verschil willen maken, op strategische posities in zorgorganisaties, met de nodige verantwoordelijkheid. Op die posities kijken vaak veel mensen mee.

Pauline Meurs: De Wet verplichte geestelijke gezondheidszorg
28-11-2019
De Wet verplichte geestelijke gezondheidszorg lijkt al voor invoering een procedureel mijnenveld, aldus Pauline Meurs in haar column voor FD

Wilma van der Scheer: crisis GGZ vergroot lijden onnodig
10-09-2019
De crisis in de GGZ treft de patiënt recht in het hart. Onnodig lang wachten moet worden voorkomen betoogt Wilma van der Scheer, voorzitter van platform MIND.

Pauline Meurs: De zorgelijke toestand van de GGZ
05-09-2019
"Ik mis barmhartigheid om mensen die psychisch kwetsbaar zijn. Ik mis erkenning voor de professionals." Pauline Meurs in haar column in het FD van 4 september.

Richard Janssen: Bedrijfsvoering ggz kraakt onder beleidsdrukte
03-09-2019
Waarom het tijd wordt om vanuit een maatschappelijk perspectief stil te staan bij ontwikkelingen in de GGZ: Bedrijfsvoering ggz gaat gebukt onder beleidsdrukte, schrijft Richard Janssen in zijn blog.

Pauline Meurs: Cijfers die zorgbehoefte voorspellen?
27-08-2019
Data spelen een steeds grotere rol in de samenleving en de zorg. Zet de illusie van precisie bij het grofvuil, betoogt Pauline Meurs in haar column in het FD van 21 augustus, en maak het gesprek over zinnige zorg leidend.

Pauline Meurs: meer waardering voor ziekenhuiszorg
08-08-2019
Er moet meer waardering komen voor de ziekenhuiszorg, vindt Pauline Meurs. Ze schrijft in haar column in het FD over haar recente persoonlijke ervaringen.

Wilma van der Scheer: Verschil maken
09-07-2019
In de complexe, veeleisende wereld van de zorg met al zijn uitdagingen is het allicht een geruststellende en troostende gedachte dat kleine aandachtige gebaren al zo veel indruk kunnen maken.