Blogs

 

Pauline Meurs: meer waardering voor ziekenhuiszorg
08-08-2019
Er moet meer waardering komen voor de ziekenhuiszorg, vindt Pauline Meurs. Ze schrijft in haar column in het FD over haar recente persoonlijke ervaringen.

Wilma van der Scheer: Verschil maken
09-07-2019
In de complexe, veeleisende wereld van de zorg met al zijn uitdagingen is het allicht een geruststellende en troostende gedachte dat kleine aandachtige gebaren al zo veel indruk kunnen maken.

Pauline Meurs: Dementie raakt iedereen
28-06-2019
Dementie raakt iedereen. Juiste informatie over deze ziekte is essentieel voor mantelzorgers, schrijft Pauline Meurs in haar column voor het FD van 26 juni.

Pauline Meurs: het Deense voorbeeld
04-06-2019
De invoer van de nieuwe Jeugdwet in 2015 ging met bezuinigingen gepaard. Dat moet anders, betoogt Pauline Meurs in haar column in FD van 29 mei. Neem een voorbeeld aan de Denen.

Pauline Meurs: Onverantwoord?
17-05-2019
Zorgverleners moeten veel verantwoording afleggen. Te veel, vindt Pauline Meurs. Op Verantwoordingsdag schrijft ze erover in het FD.

Pauline Meurs: Dwang in de ggz?
07-05-2019
Is het zinnig of juist gevaarlijk om personen die verward gedrag vertonen op te nemen en te observeren?

Pauline Meurs: permanente verbetering?
23-04-2019
Permanente verbetering en altijd streven naar doelmatigheidswinst. Die normen zijn mantra’s geworden waar te weinig bij wordt stilgestaan, terwijl dat stilstaan in de zorg meer dan ooit nodig is. Wat beter gaat in de ogen van beleidsmakers en toezichthouders, is niet altijd een echte verbetering.

Pauline Meurs: Korte opname, goed nieuws?
05-04-2019
Nederlanders liggen heel kort in het ziekenhuis. Is dat goed of toch ook een beetje slecht nieuws?

Pauline Meurs: leren van calamiteiten in de zorg
22-03-2019
Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft onlangs het ‘Besluit openbaarmaking toezicht- en uitvoeringsgegevens Gezondheidswet en Jeugdwet’ ter consultatie aangeboden. Doel van het ontwerpbesluit is de bevordering van transparantie en het leren van calamiteiten in de zorg.

Pauline Meurs: meer geriatrische hulp
26-02-2019
GroenLinks-Kamerlid Corinne Ellemeet deed veel stof opwaaien met haar voorstel over ouderenzorg. Ziekenhuizen moeten veel meer geriatrische hulp inzetten bij de behandeling van zieke ouderen, schrijft Pauline Merus in haar column in het FD van 20 februari.