Blogs

 

Pauline Meurs: Van de schuldvraag leren we niet
19-03-2020
Zolang de schuldvraag domineert, wordt er niet geleerd. De coronapandemie laat zien dat – als het er op aankomt – bestaande belangen en rolopvattingen terzijde geschoven moeten worden om de crisis het hoofd te kunnen bieden.

Pauline Meurs: Complexe problemen en passende zorg
20-02-2020
Mensen met langdurige en veelzijdige problemen raken de weg kwijt in de zorg en belanden in een doolhof van strijdige regels, ziet Pauline Meurs. De menselijke maat vereist dat we verschil durven maken, schrijft ze in haar column voor het FD van 19 februari.

Pauline Meurs: De uitstroom in de zorg vraagt om nieuwe aanpak
28-01-2020
Het binnenhalen van mensen is een opdracht, maar de mensen behouden is een bijkans nog grotere én complexe missie.

Pauline Meurs: Verstikkende regels
21-01-2020
"Complexe vragen van burgers en patiënten beantwoord je niet met strakke regels." Pauline Meurs in haar column in het FD van 13 februari.

Deelnemer Master Class over de studiereis
10-12-2019
In april gingen de deelnemers van de Master Class op studiereis. Geen plezierreisje, maar een relativerende ervaring, merkte deelnemer Gerard Gerding.

Wilma van der Scheer: Voorbeeldig leiderschap
29-11-2019
Leiders in de zorg: mensen die verschil willen maken, op strategische posities in zorgorganisaties, met de nodige verantwoordelijkheid. Op die posities kijken vaak veel mensen mee.

Pauline Meurs: De Wet verplichte geestelijke gezondheidszorg
28-11-2019
De Wet verplichte geestelijke gezondheidszorg lijkt al voor invoering een procedureel mijnenveld, aldus Pauline Meurs in haar column voor FD

Wilma van der Scheer: crisis GGZ vergroot lijden onnodig
10-09-2019
De crisis in de GGZ treft de patiënt recht in het hart. Onnodig lang wachten moet worden voorkomen betoogt Wilma van der Scheer, voorzitter van platform MIND.

Pauline Meurs: De zorgelijke toestand van de GGZ
05-09-2019
"Ik mis barmhartigheid om mensen die psychisch kwetsbaar zijn. Ik mis erkenning voor de professionals." Pauline Meurs in haar column in het FD van 4 september.

Richard Janssen: Bedrijfsvoering ggz kraakt onder beleidsdrukte
03-09-2019
Waarom het tijd wordt om vanuit een maatschappelijk perspectief stil te staan bij ontwikkelingen in de GGZ: Bedrijfsvoering ggz gaat gebukt onder beleidsdrukte, schrijft Richard Janssen in zijn blog.