Blogs

 

Pauline Meurs: permanente verbetering?
23-04-2019
Permanente verbetering en altijd streven naar doelmatigheidswinst. Die normen zijn mantra’s geworden waar te weinig bij wordt stilgestaan, terwijl dat stilstaan in de zorg meer dan ooit nodig is. Wat beter gaat in de ogen van beleidsmakers en toezichthouders, is niet altijd een echte verbetering.

Pauline Meurs: Korte opname, goed nieuws?
05-04-2019
Nederlanders liggen heel kort in het ziekenhuis. Is dat goed of toch ook een beetje slecht nieuws?

Pauline Meurs: leren van calamiteiten in de zorg
22-03-2019
Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft onlangs het ‘Besluit openbaarmaking toezicht- en uitvoeringsgegevens Gezondheidswet en Jeugdwet’ ter consultatie aangeboden. Doel van het ontwerpbesluit is de bevordering van transparantie en het leren van calamiteiten in de zorg.

Pauline Meurs: meer geriatrische hulp
26-02-2019
GroenLinks-Kamerlid Corinne Ellemeet deed veel stof opwaaien met haar voorstel over ouderenzorg. Ziekenhuizen moeten veel meer geriatrische hulp inzetten bij de behandeling van zieke ouderen, schrijft Pauline Merus in haar column in het FD van 20 februari.

Pauline Meurs: Kunstmatige intelligentie: kansen voor zorg
08-02-2019
Kunstmatige intelligentie is niet meer weg te denken uit de zorg, schrijft Pauline Meurs in het FD van 6 februari 2019.

Richard Janssen: “Soms is slow governance wenselijk”
15-01-2019
Is eigendom en beheer van vastgoed wel een van je kerncompetenties als zorgorganisatie? Vastgoedbeleid is bij uitstek een vraagstuk dat zich leent voor slow governance: de tijd nemen om er goed bij stil te staan en niet alleen in een formele vergadering.

Pauline Meurs: voorkom een burn-out, verlummel meer tijd
11-01-2019
Ziekteverzuim door burn-out is het hoogst in het onderwijs en in de zorg. Laten we allemaal op het werk en thuis meer tijd verlummelen om zo een burn-out te voorkomen, schrijft Pauline Meurs in het FD van 9 januari 2019.

Wilma van der Scheer: Zinvol leven
21-12-2018
Onlangs won de tv-serie #jesuisdepri de MIND Antonie Kamerling Award: dé prijs voor de media-uiting/publicatie die het meest heeft bijgedragen aan openheid rondom psychische problemen. De genomineerde producties hebben gemeen dat ze alle drie over het leven van kinderen/jongeren met een psychische kwetsbaarheid gaan. Bij de uitreiking van de award...

Pauline Meurs: Meer nodig dan een preventieakkoord
12-12-2018
Voor de aanpak van roken, drinken en obesitas hebben we meer nodig dan een preventieakkoord, schrijft Pauline Meurs in het Financieele Dagblad van 12 december 2018.

Pauline Meurs: Pas de spelregels aan voor betere zorg
28-11-2018
In haar column in het Financieele Dagblad van 28 november 2018 schrijft Pauline Meurs: Betere en slimmere zorg in de toekomst is alleen mogelijk bij aanpassing van de huidige spelregels