Carina Pittens

Programmamanager Goede Kwaliteit met Gedeeld Leiderschap en onderzoeker

c.a.c.m.pittens@vu.nl 

 

Carina Pittens is werkzaam als programmamanager en docent voor het programma Goede Kwaliteit met Gedeeld Leiderschap van Erasmus Centrum voor Zorgbestuur.

 

Carina is daarnaast werkzaam als universitair docent bij het Athena Instituut van de Vrije Universiteit Amsterdam. Haar onderzoeken richten zich op het verbeteren van gezondheidszorg en -onderzoek door het bestuderen en faciliteren van samenwerkingsprocessen in de ouderenzorg en het verder bevorderen van de betrokkenheid van cliënten/patiënten bij besluitvormingsprocessen. Op zowel nationaal als internationaal niveau is zij betrokken bij tal van onderzoeksprojecten op dit gebied in de rol van projectleider en senior onderzoeker. Veel van haar onderzoeken zijn internationaal gepubliceerd.

 

In 2013 is Carina gepromoveerd op een proefschrift gericht op kennis co-creatie en patiëntenparticipatie: ‘Knowledge co-production in health research, policy and care practice. Patient involvement in health-related decisions.’ In de periode 2015 – 2018 is zij werkzaam geweest als senior onderzoeker bij Vilans, kennisinstituut in de langdurige zorg. Daar heeft zij onder andere het kennisprogramma Waardigheid en trots geleid, waarin zij onderzoek heeft gedaan naar leiderschap in verpleeghuizen. Carina heeft een achtergrond in biomedische wetenschappen met een specialisatie in wetenschapscommunicatie (master ‘Science Communication and Education’ aan de Universiteit Utrecht afgerond).