In het nieuws

 

Symposium Building Care
15-09-2017
Donderdag 26 oktober is het symposium Building Care: Intersections of Healthcare and Architecture. Dit symposium brengt wetenschappers, beleidsmakers en architecten samen om te spreken over plaats maken voor zorg. Hoe beïnvloedt de omgeving patiënten en professionals in ziekenhuizen? Wat vertelt de bouw van gebouwen en het creëren van plaatsen over het veranderende landschap van de gezondheidszorg in Nederland?

3 november: bijeenkomst 'Crisis in de zorg'
12-09-2017
Hoe bereidt een bestuurder zich voor op een crisis? Wat als hardnekkige personele of financiële problemen, fraude, mismanagement of nare incidenten de media halen? Met deze vragen in het hoofd organiseert het Erasmus Centrum voor Zorgbestuur een bijeenkomst over: ‘Crisis in de Zorg: besturen in zwaar weer’

Master Class 2018: inschrijving geopend
14-07-2017
De Master Class is een vrijplaats voor reflectie en dialoog, waar zorgbestuurders afstand kunnen nemen vande waan van de dag. Deelnemers verkennen samen met collega's maatschappelijke veranderingen en het kiezen van positie daarin. Aanmelden voor de editie die in februari 2018 van start gaat, kan vanaf nu.

Conflict in het ziekenhuis: ligt het aan het bedrijfsmodel?
15-09-2017
Conflicten tussen de medische staf en besturen van ziekenhuizen kunnen verstrekkende gevolgen hebben. Over de oorzaken hiervan en kansen die er liggen, verscheen deze maand een artikel in BoardRoom zorg, met bijdragen van Piet Hein Buiting en Wilma van der Scheer.

Lizette van Veen-Berkx: Operatiekamers beter benut
11-07-2017
Hoe ga je als ziekenhuis efficiënt om met de OK-tijd? Door middel van benchmarking van hun OK-data kunnen de acht Nederlandse UMC’s hun bedrijfsvoering voortdurend verbeteren. Op basis van mijn onderzoek doe ik vier aanbevelingen voor het verbeteren van het benutten van de OK-tijd.

Wilma van der Scheer: Ideeën ontdekken
20-06-2017
Kijk eens met andere ogen naar de eigen organisatie, en ontdek wat er onder je neus al gebeurt aan innovaties. Hoe een intern beraad een verrassend inzicht opleverde, en vooral veel nieuwe ideeën en goede voornemens.