Programmateam MHBA versterkt met Joyce Bierbooms

02-12-2021

 

Per 1 januari 2022 zal Joyce Bierbooms het programmateam van de MHBA komen versterken. Zij volgt hiermee Frank van Gool op en is als programmaleider medeverantwoordelijk voor de inhoud en ontwikkeling van het onderwijsprogramma.

 

Joyce heeft een achtergrond als communicatie- en informatiewetenschapper. Na haar studie is zij begonnen als beleidsadviseur en projectleider in de GGz. Vanuit die rol adviseerde en ondersteunde zij de raad van bestuur en leidde diverse (verander)projecten. Daarnaast deed zij promotieonderzoek naar een op dat moment zeer relevant thema in de GGz: de opkomst van de marktwerking en hoe hier als GGz instelling mee om gaan. Hierop promoveerde zij in 2014 aan de Universiteit van Tilburg (Tranzo) met het proefschrift ‘Strategic market orientation in mental healthcare’. In de jaren daarna werkte zij zowel vanuit de Universiteit van Tilburg als vanuit de GGz in Eindhoven als senior onderzoeker bij de onderzoeksgroep Evidence Based Management van Innovatie. Vanuit deze rol heeft zij verschillende onderzoeken (be)geleid op het gebied van sociale en technologische innovatie in de zorg.

 

Haar rol als programmaleider bij de MHBA combineert Joyce met die van onderzoeker verbonden aan de Universiteit van Tilburg. Met de overstap naar Erasmus Centrum voor Zorgbestuur gaat Joyce een bijdrage leveren aan de inhoud en ontwikkeling van het opleidingsprogramma van de MHBA.

 

Joyce Bierbooms:

‘Een opleiding als de MHBA is voor mij een ideale plek om waarde te creëren uit de verbinding tussen wetenschappelijke kennis en praktijkkennis. De inbedding van de MHBA bij Erasmus Centrum voor Zorgbestuur en de nauwe samenwerking met Erasmus School of Health Policy & Management zijn voor mij mooie pluspunten bij deze rol.’