header afbeelding

‘In Imagine2 krijgen de dokters handvatten om veranderingen door te voeren.’


Stefan Kroese, voorzitter raad van bestuur Noordwest Ziekenhuisgroep

 

Imagine2: ervaringen van bestuurders

Stefan Kroese, voorzitter raad van bestuur Noordwest Ziekenhuisgroep en Fenneke Frerichs, voorzitter stafbestuur Noordwest Ziekenhuisgroep, een ziekenhuis dat sinds 2017 deelneemt aan Imagine2

Fenneke Frerichs: “Met onze deelname aan Imagine2 willen we onze medisch specialisten toerusten om meer leiderschap te tonen in het ziekenhuis. Medisch leiderschap, wat in Imagine2 centraal staat, zien we als aanvulling op programma’s die we zelf hebben op het gebied van persoonlijk leiderschap.”


Stefan Kroese: “Als de medisch professional aan de knoppen komt te zitten, draagt dat direct bij aan de verbetering van de zorg. Maar als je als professional iets wil verbeteren, hoe doe je dat dan? In Imagine2 krijgen de dokters handvatten om veranderingen door te voeren. Binnen het programma gaan medisch specialisten aan de slag met een verbetertraject om de zorg te verbeteren. Voor de kwaliteitsverbetering van de zorg van ons ziekenhuis is dat zeer wenselijk.”


Frerichs: “Ja, met het verbetertraject bewerkstelligen de deelnemers een verandering waar het bestuur bij betrokken wordt. De deelnemers zijn allemaal mensen die het ziekenhuis verder willen brengen. Het is voor hen heel inspirerend dat er ook deelnemers uit andere ziekenhuizen zijn. En ze zijn enthousiast over de sprekers die ze voor de groep krijgen. Ze krijgen verschillende manieren van kijken aangereikt.”


Kroese: “Imagine2 levert andere inzichten op dan bijvoorbeeld een MBA. Het is een programma voor dokters, met dokters, en brengt de bestuurlijke en de medische wereld bij elkaar.”