header afbeelding

Ingrid Boschman regiomanager intramurale zorg bij Surplus groep

 

'Ik ben altijd op zoek naar manieren om mezelf te ontwikkelen. Af en toe moet ik mijn hersenpan buiten de organisatie aan het werk zetten om dingen scherper te kunnen zien. Ik werk al een tijdje in managementfuncties. Veel heb ik geleerd in de praktijk. Maar ik wilde ook wat meer ‘hardware’; kennis van de theorie om mijn werk te ondersteunen. Dat waren voor mij redenen om deel te nemen aan de Academische Leergang Zorg Management.


'In de zorg is het werk nooit klaar, je zou 24/7 door kunnen blijven gaan. Deze leergang heeft me gedwongen om, weg van de werkvloer, te leren over management thema’s en na te denken over hoe ik met die nieuwe kennis aan de slag kan gaan. 
Ik leer het meest wanneer ik over onderwerpen in gesprek kan, ze kan voelen en ervaren. Daarin had de leergang voor mij grote meerwaarde. Ik kon de kennis direct in de praktijk brengen. De opdrachten die ik maakte voor de leergang, kon ik direct gebruiken bij het geven van bestuurlijke adviezen. 


'Bij de uitwerking van mijn opdrachten heb ik in mijn organisatie aan verschillende mensen gevraagd om mee te denken. Dat werden heel inspirerende gesprekken en leverde interessante inzichten op. Ook het netwerken met de andere deelnemers uit verschillende sectoren van de zorg was waardevol. Ik heb inspirerende en bevlogen mensen ontmoet, en leuke contacten overgehouden. We zijn bij elkaar op werkbezoek geweest en hebben heel mooie inzichten met elkaar gedeeld over de invloed die we hebben op onze organisaties. Ik ben ervan overtuigd dat ik mijn netwerk met mijn mede-deelnemers waardevol heb uitgebreid. Dat is echt een cadeautje.'