header afbeelding

Sjoerd van Huffelen  Manager chirurgie & plastische chirurgie OLVG

 

‘Ik heb deelgenomen aan ALZM omdat het een training is op een aantal bedrijfskundige thema’s die me minder bekend waren. De zes thema’s van ALZM, vooral strategievorming en financieel management, zijn onderwerpen waar ik me verder in wilde verdiepen. Een MBA was me te heftig, maar deze leergang stipt dezelfde thema’s aan, op een iets minder omvangrijke manier. Na een korte inleiding en literatuur gingen we met elkaar in discussie over het thema en daarna aan de slag met een opdracht binnen mijn eigen organisatie. Op die manier koppelt de leergang echt de theorie aan de praktijk. De uitgebreide feedback gaf me een extra drive om diep in het thema te duiken. De combinatie van theorie, praktijk en reflectie heeft me echt inzichten opgeleverd. 


‘Toevallig waren een aantal thema’s actueel in mijn organisatie. Tijdens het thema strategievorming werd binnen OLVG gewerkt aan de vormgeving van de nieuwe strategie. Deze verdieping sloot enorm goed aan bij wat er speelde op mijn werk.


‘Financieel management is ook een thema waarin de leergang diepgang biedt. Een jaarrekening doorrekenen en daar vervolgens een conclusie aan verbinden, doe je niet zo snel uit jezelf. Deze leergang stimuleerde me en daagde me uit om dat te doen. Extra bedrijfskundige bagage op financieel gebied is erg nuttig.


‘Deze leergang heeft me meer focus en diepgang gegeven en inzicht in de onderwerpen die mij goed liggen. Dat helpt me met mijn eigen professionele ontwikkeling en groei.’