Nieuws

 

Imagine2 in promotieonderzoek Mathilde Berghout
30-10-2020
Vandaag promoveert Mathilde Berghout bij Erasmus School of Health Policy & Management op het onderwerp medisch leiderschap. Een deel van haar onderzoek deed ze als 'spy in the wild' bij ons programma Imagine2.

Healthcare Potentials krijgt alternatieve finale
09-10-2020
De finale van Healthcare Potentials, die stond gepland voor 15 oktober, krijgt een andere invulling dan een online bijeenkomst. De opbrengst van het bijzondere opleidingsprogramma zal op een andere manier beschikbaar worden gemaakt voor geïnteresseerden.

Vacatures
06-10-2020
We zoeken een marketing, content & communicatiemedewerker en een programmacoördinator voor onze reguliere opleidingen en incompanies.

Onderzoek naar diversiteit in rvt's in Governance Update
11-09-2020
Deze maand verscheen een artikel over het onderzoek van Selma Went MBA in de Governance Update van Nationaal Register. Voor haar thesis voor onze Master of Health Buniness Administration (MHBA) onderzocht ze diversiteit in raden van toezicht. De conclusie van het onderzoek: bijna de helft van de toezichthouders is vrouw, de grote meerderheid is ouder dan 50 en de culturele diversiteit blijft achter.

Bestuurskunst: de kunde van de kunst
11-09-2020
Artiest Bart van Rosmalen schreef op LinkedIn een artikel over bestuurskunst en de bijdrage die hij daarover onlangs leverde in de Master Class.

Duurzaamheid van zorg in de regio - online event
11-08-2020
Samen met andere bestuurders uit de regio Zuid-Holland Noord, Haarlemmermeer en Amstelland bent u 15 oktober van harte welkom op een online bijeenkomst over leiderschapsdilemma’s en uitdagingen voor zorgbestuurders in deze regio.

Besturen in coronatijd: beleef het mee
25-06-2020
Een crisis met gezondheid als middelpunt: al direct was duidelijk dat de corona pandemie belangrijke inzichten oplevert over besturen en leiderschap in de zorg. Wij maken een interviewreeks over besturen in coronatijd.

Interview met Lucie Boonekamp in verpleegkundig vakblad VS
11-06-2020
“De rol van verpleegkundig specialisten is én blijft uitermate belangrijk. Zij zijn bij uitstek geëquipeerd om een leidende rol te spelen in de uitdagingen rondom gezondheid waar we als samenleving voor staan,” aldus Lucie Boonekamp in een interview in VS, het vakblad voor Verpleegkundig Specialisten.

Besturen in coronatijd: nu en straks
21-04-2020
De coronatijd vraagt veel aanpassingsvermogen van mensen en organisaties, zien ook Kees Erends van 's Heeren Loo en Rob Dillmann van Isala. Tussen de acute vragen door denken ze ook na over de zorg ná de crisis. Besturen in coronatijd:

Jaarverslag 2019: onderzoeken, samenwerken en ontmoeten
21-04-2020
Ons jaarverslag over 2019: een jaar vol ontmoetingen, samenwerkingen en nieuwe inzichten.

Besturen in coronatijd: beleef het mee
17-04-2020
Trots, bezorgdheid en daadkracht, we zien het allemaal in de reeks films met zorgbestuurders en deskundigen. Beleef het mee.

Reflectie in actie: Henk Nies over besturen in de coronacrisis
14-04-2020
"Waarden zijn normaalgesproken algemene, vage begrippen, maar hier zijn ze heel concreet"; In deel 6 van onze serie 'Besturen in een bijzondere tijd, reflectie in actie' reflecteert prof.dr. Henk Nies op de films met Frido Kraanen en Patricia Esveld over besturen in tijden van de coronacrisis.

Besturen in een bijzondere tijd: Patricia Esveld
11-04-2020
Trots op haar mensen, en op de organisatie waar ze nog maar kort bestuurder van is. In de coronacrisis heeft bestuurder Patricia Esveld haar organisatie ProPersona goed leren kennen, en ze is trots op de daadkracht die ze ziet. Deel 5 in onze serie over besturen in een bijzondere tijd, reflectie in actie, waarin we onderzoeken wat deze tijd vraagt van bestuurders in de zorg. Bekijk de hele reeks hier

Besturen in een bijzondere tijd deel 4: Frido Kraanen
09-04-2020
Wat gebeurt er als de beste zorg die we willen leveren, conflicteert met de beste zorg voor je medewerkers? Bestuurder Frido Kraanen over de dilemma's van deze tijd in onze serie over besturen in de coronacrisis.

Reflectie in actie: Paul 't Hart over besturen in crisistijd
07-04-2020
Hoe kijkt een expert in crisismanagement naar deze extreme situatie? En wat ziet hij als hij kijkt naar de bestuurders die wij deze week spraken? Paul 't Hart reflecteert op de week en op de woorden van Julianne Meijers en Bianka Mennema.

Reeks 'Besturen in een bijzondere tijd' deel 2
02-04-2020
Deel twee in onze reeks films 'Besturen in een bijzondere tijd, reflectie in actie' met Bianka Mennema van Bravis ziekenhuis.

Start reeks interviews over besturen in de coronacrisis
01-04-2020
Wat vraagt de coronacrisis van bestuurders in de zorg? De eerste in onze reeks interviews: Julianne Meijers van Siza, onder meer over beslissingen nemen in deze onzekere tijd. “We kunnen niet niks doen.”

Bereikbaarheid
16-03-2020
In verband met de verscherpte maatregelen rondom COVID-19 is ons kantoor grotendeels onbemand. Wij zijn natuurlijk wel bereikbaar, en beantwoorden uw vragen graag per mail.

Nieuwe programmadirecteur Relinde de Koeijer
06-03-2020
Deze week startte Relinde de Koeijer bij ons als onderzoeker en programmadirecteur van de Academische Leergang Zorg Management (ALZM).

Presentatie Spiegelbeeld kwaliteitskader VGN
30-01-2020
Maandag 28 januari was de presentatie van het rapport Spiegelbeeld kwaliteitskader gehandicaptenzorg. 'Twee jaar na de start van het Kwaliteitskader gehandicaptenzorg, kijken we in de spiegel'