Nieuws

 

Afscheidssymposium Marlies Ott: Hoe collegiaal wil je zijn?
23-08-2019
Met een symposium over collegialiteit nemen we op 3 oktober 2019 afscheid van onze collega Marlies Ott.

Afscheid Pauline Meurs bij RVS
11-07-2019
“Wie voelt zich nog écht verantwoordelijk?” Lessen bij het vertrek van Pauline Meurs als voorzitter van de RVS. Door Oemar van der Woerd en Robert Borst.

Studiemiddag Netwerkbesturing
05-07-2019
‘Een ziekenhuisbestuurder is in deze tijd succesvol naar mate hij of zij effectief is in het besturen van netwerken in de zorg.’ Deze stelling is de aanleiding voor de Invitational Conference ‘Netwerkbesturing: apart-together’ op donderdag 6 juni 2019, georganiseerd door het Erasmus Centrum voor Zorgbestuur.

Imagine2: wat betekent deelname voor het ziekenhuis?
04-06-2019
'Meedoen aan Imagine2 is voor onze organisatie belangrijk omdat het onze specialisten leert om leiders te zijn', aldus Maurice van den Bosch, voorzitter raad van bestuur OLVG

Terugblik seminar “Betalen voor waarde”
18-04-2019
Op 17 april organiseerde Joost Zuurbier het seminar "Betalen voor waarde". De bekostiging van de curatele zorg is onderwerp van enkele recente betekenisvolle publicaties.

Teruglezen: Laprélezing 2019
29-03-2019
Gisteren was de eerste editie van de tweejaarlijkse Laprélezing druk bezocht.

6 juni Invitational Conference Netwerkbesturing
08-02-2019
Op donderdag 6 juni 2019 organiseren wij een Invitational Conference over het besturen van netwerken in de cure. Met onder meer Mark van Twist, Ellen Aptroot, Wout Adema en Pauline Meurs.

Presentatie sectorbeeld Gehandicaptenzorg
30-01-2019
‘Lerend verantwoorden’: sinds 2017 laten aanbieders van langdurige gehandicaptenzorg in jaarlijkse rapporten zien hoe zij het Kwaliteitskader Gehandicaptenzorg 2017-2022 toepassen. Een selectie van de 186 rapporten uit het eerste jaar is door Erasmus Centrum voor Zorgbestuur geanalyseerd en op 23 januari gepresenteerd in het sectorbeeld ‘Kleurrijke zorg’ tijdens een bijeenkomst van de VGN.

28 maart: Laprélezing door Ernst Kuipers, ErasmusMC
15-01-2019
De eerste Laprélezing is in handen van Ernst Kuipers, bestuursvoorzitter van het Erasmus MC te Rotterdam. Graag nodigen we u uit om deel te nemen aan deze inspirerende dag.

Ernst Kuipers verzorgt eerste Laprélezing
13-11-2018
Op 28 maart 2019 is de eerste editie van een reeks tweejaarlijkse lezingen die Erasmus Centrum voor Zorgbestuur gaat organiseren over het specifieke van besturen in de zorg. Dit wordt mogelijk gemaakt door medeoprichter Ruud Lapré. Bestuursvoorzitter Ernst Kuipers van het Erasmus MC zal de eerste Laprélezing uitspreken.

Faillissement ziekenhuizen: interview met Richard Janssen
02-11-2018
Naar aanleiding van het faillissement van het MC Slotervaart en de IJsselmeerziekenhuizen verscheen in het Reformatorisch Dagblad een interview met Richard Janssen, Academsich Directeur van de MhBA en programmaleider van de leergang Strategisch Vastgoedbeleid.

Lunch/seminar: Health system transformation in the U.S.
14-08-2018
dr. Kim Byas, Regional Executive bij American Hospital Association, spreekt tijdens dit seminar over de huidige transformaties in de Amerikaanse gezondheidszorg: successen, mislukkingen, ontwikkelingen in ziektekostenverzekeringen en –diensten etc.

De beste theses 2018 online
25-06-2018
Het MHBA-programma van het Erasmus Centrum voor Zorgbestuur wordt afgesloten met een thesis.

‘Leg je kaarten op tafel’
14-06-2018
Vertrouwen is onmisbaar voor succesvolle onderhandelingen. En zorgcontractering is het ‘tekenen bij het kruisje’ voorbij. Dat kwam naar voren tijdens de studiedag Onderhandelen & Zorgverkoop op 24 mei, met onder anderen Gerrit Zalm.

MhBA krijgt Richard Janssen als academisch directeur
11-06-2018
Per 1 maart is prof. dr. Richard Janssen academisch directeur van de Master of Health Business Administration (MhBA) van het Erasmus Centrum voor Zorgbestuur. Hij bekleedt deze functie samen met prof. dr. Inge Bongers. Vanuit zijn expertise in strategisch management wil hij deelnemers uitdagen de kracht van hun organisatie te verbinden met langetermijnontwikkelingen.

Studiedag Onderhandelen & Zorgverkoop 24 mei
13-04-2018
Contracteren en onderhandelen als zorginstelling: hoe doe je dat?Op donderdag 24 mei organiseren wij een studiedag over Onderhandelen en Zorgverkoop. Met bijdragen van Gerrit Zalm, Muriel Bos (De Bascule), Gerjan Prins (VGZ) en Paul de Schipper (Emergis) en inleidingen van Richard Janssen, Joost Zuurbier en Erik van Raaij.

Vacature programmamanager MHBA
27-02-2018
Erasmus Centrum voor Zorgbestuur zoekt voor de internationaal geaccrediteerde Master of Health Business Administration (MBA-Health) een Programmamanager.

Nieuw: themaleergang Strategisch vastgoedbeleid
06-02-2018
In de themaleergang Strategisch vastgoedbeleid onder leiding van prof. dr. Richard Janssen staan kwesties centraal als: hoe maken we zorgvastgoed toekomstbestendig? Hoe gaat u om met de behoeften van toekomstige cliënten en de positie van de zorginstelling in de waardeketen? Hoe speelt u in op de veranderende context van de governance en het nieuwe risico framework? En wat is in uw beleid de rol van diverse belanghebbenden?

Nieuwe programmadirecteur: Helene Wüst
19-01-2018
Per 1 juli 2018 wordt mr. Helene Wüst programmadirecteur bij het Erasmus Centrum voor Zorgbestuur. Zij gaat onder meer leiding geven aan het leiderschapsprogramma Top Class en werken aan het ontwikkelen van nieuwe programma’s en diensten.

Bestuurders in beeld: onderzoek naar de trends en trendbreuken in het besturen van zorgorganisaties
19-12-2017
Eens in de vijf jaar voert het Erasmus Centrum voor Zorgbestuur in samenwerking met de NVZD een onderzoek uit naar hoe bestuurders in de zorg hun werk uitvoeren en tegen hun...