header afbeelding
 
 

‘Met een goede raad van toezicht worden bestuurlijke besluiten beter.’


Marlies Ott
 

Governance Class


Programma voor ervaren toezichthouders en voorzitters van raden van toezicht in de gezondheidszorg 

De Governance Class ondersteunt bij het verder ontwikkelen van uw toezichthouderschap. Gedurende drie dagen doet u inzichten en ideeën op van gerenommeerde inleiders, u ontmoet ervaren collega toezichthouders en bespreekt ervaringen en werkwijzen. Daarnaast worden ook meer fundamentele vragen over de toegevoegde waarde van het toezicht gesteld. Naast kennis en ideeën over toezicht krijgt u inzicht in de ervaringskennis die u heeft opgebouwd en wat wellicht de sterke kanten van uw stijl zijn.


Het programma combineert een beschouwend-filosofische benadering met een praktische, persoonlijke aanpak. In een ontspannen en vertrouwelijke sfeer kunt u uw kwesties en vragen verder voor het voetlicht brengen. Dilemma’s worden daarbij telkens ook vanuit de voorzittersrol besproken. Diverse interactieve werkvormen tijdens de dagen helpen u zich te realiseren wat u heeft gevormd als toezichthouder.


Accreditatie 
De Governance Class staat als goedgekeurd leiderschapsprogramma voor voorzitters  vermeld op de site van de NVTZ. Het Erasmus Centrum voor Zorgbestuur is ook betrokken bij de accreditatie van bestuurders.

 

Doelgroep: Voorzitters en ervaren toezichthouders van raden van toezicht. Toezichthouders die minder ervaren als toezichthouder zijn, maar wel ervaring hebben als lid van een raad van bestuur van een zorgaanbieder, kunnen eveneens deelnemen.


Aantal deelnemers : minimaal 14, maximaal 18. Van een raad van toezicht kunnen twee leden deelnemen.
Locatie: Kasteel Groeneveld, Baarn
Bijeenkomsten: 3 dagen van 13:00u tot 21:00u
Data 2019/2020: dinsdag 10 december 2019, dinsdag 21 januari 2020 woensdag 4 maart 2020.
Prijs 2019/2020: € 2.200 per deelnemer 
Het is mogelijk de factuur te spreiden over meerdere organisaties.