Dr. Maarten Janssen

Programmamanager MHBA & Onderzoeker
010 - 408 2514
m.janssen@eshpm.eur.nl
Kamer J6-07

 

Maarten Janssen werkt sinds juni 2016 bij het Erasmus Centrum voor Zorgbestuur als programmamanager van de Master of Health Business Administration. Hij houdt zich vooral bezig met de inhoudelijke organisatie van het onderwijsprogramma van de MHBA. Hij is daarin het inhoudelijke aanspreekpunt voor zowel cursisten als docenten. Maarten zal ook verschillende onderzoekstaken voor het centrum gaan opzetten en uitvoeren in relatie tot het onderwijs in de programma’s.

Voor zijn indiensttreding bij het Erasmus Centrum voor Zorgbestuur was Maarten verbonden aan de Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM, voorheen iBMG) van de Erasmus Universiteit. Als onderzoeker heeft hij hier aan verschillende nationale en internationale onderzoeksprojecten gewerkt op het gebied van innovatie en governance. De resultaten uit het sterk op de praktijk gerichte onderzoek zijn gebundeld in een proefschrift over de governance van zorginnovatie ‘Situated Novelty’ (2016). Dit proefschrift is in 2017 genomineerd voor de Karolinska Medical Management Centre/EHMA Research Award.

Naast opdrachtonderzoek heeft Maarten ervaring als docent aan de universiteit. Zo heeft hij verschillende cursussen, zoals beleidswetenschappen en onderzoeksvaardigheden, gedoceerd aan studenten gezondheidswetenschappen. In 2009 is Maarten afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht, waar hij ‘Science & Innovation Management’ heeft gestudeerd.