Dr. Maarten Janssen

Programmamanager MHBA en maatwerkprogramma's en onderzoeker
010 - 408 2514
m.janssen@eshpm.eur.nl
Kamer J6-07

 

Maarten Janssen werkt bij Erasmus Centrum voor Zorgbestuur als programmamanager en docent in verschillende programma’s. Zijn hoofdtaak is het programmamanagement van de Executive Master of Health Business Administration waarin hij inhoudelijk verantwoordelijk is voor het programma en haar deelnemers. Maarten is daarnaast programmaleider van maatwerkprogramma’s op het gebied van samenwerking, leiderschap en management in verschillende sectoren van de zorg. Hierin treedt hij op als docent en is hij leer- en procesbegeleider voor groepen en individuele deelnemers. Ook vervult Maarten binnen Erasmus Centrum voor Zorgbestuur een rol in onderwijsvernieuwing door programma’s, werkvormen en instrumenten voor individueel en collectief leren, procesvaardigheden en leiderschapsontwikkeling (door) te ontwikkelen. Tenslotte is Maarten betrokken bij enkele onderzoeksprojecten welke een directe link hebben met het onderwijs in de verschillende programma’s.

 

Voor zijn indiensttreding bij Erasmus Centrum voor Zorgbestuur was Maarten als docent-onderzoeker verbonden aan de Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM, voorheen iBMG) van de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Op basis van onderzoek in nationale en internationale projecten heeft Maarten internationaal gepubliceerd op het gebied van innovatie, beleid en governance in de zorg. In 2016 is Maarten gepromoveerd op een proefschrift over de governance van zorginnovatie: “Situated Novelty – a study into healthcare innovation and its governance”. In 2017 is dit proefschrift genomineerd voor de Karolinska Medical Management Centre/EHMA Research Award.

 

Maarten heeft een achtergrond als innovatiewetenschapper (master ‘Science & Innovation Management’ aan de Universiteit Utrecht afgerond) en heeft ervaring als consultant in de Life Sciences. Gedurende zijn aanstelling aan de Erasmus Universiteit heeft hij op nationaal niveau de volleybalsport bedreven.