Dr. Maarten Janssen

Programmadirecteur MHBA, docent, leerbegeleider en onderzoeker
010 - 408 2514
m.janssen@eshpm.eur.nl
Kamer J6-07

 

Maarten Janssen werkt als programmadirecteur MHBA bij Erasmus Centrum voor Zorgbestuur en is eindverantwoordelijk voor de Executive Master of Health Business Administration (MHBA). In dit programma is hij verantwoordelijk voor de integrale organisatie, uitvoering, ontwikkeling, vernieuwing en evaluatie van de MHBA. Vanuit het overzicht over de opleiding werkt hij aan de inhoudelijke doorontwikkeling van de modules en aan vernieuwingen in het programma.

 

Naast de MHBA is Maarten programmaleider, docent en leer- & procesbegeleider voor verschillende leergangen en maatwerkprogramma’s op het gebied van samenwerking, leiderschap en management in de zorg. Binnen Erasmus Centrum voor Zorgbestuur houdt Maarten zich nadrukkelijk bezig met onderwijsvernieuwing en het (door)ontwikkelen van programma’s, werkvormen en instrumenten voor individueel en collectief leren, procesvaardigheden en leiderschapsontwikkeling. Tenslotte is Maarten betrokken bij diverse onderzoeksprojecten die vaak ook een directe link hebben met het onderwijs in de verschillende programma's.

 

Met een achtergrond als innovatiewetenschapper en ervaring als docent en onderzoeker aan de Erasmus School of Health Policy & Management, publiceert Maarten internationaal op het gebied van innovatie, beleid en governance in de zorg. Hij is gepromoveerd op een proefschrift over de governance van zorginnovatie: “Situated Novelty – a study into healthcare innovation and its governance” dat werd genomineerd voor de Karolinska Medical Management Centre/EHMA Research Award. Tijdens zijn aanstelling aan de Erasmus Universiteit heeft hij lange tijd op nationaal niveau de volleybalsport bedreven. Zijn ervaringen en inzichten als sporter neemt hij mee in zijn werk en onderzoek. Wat de wereld van zorgbestuur en sport van elkaar kunnen leren fascineert hem. In 2022 heeft dit geresulteerd in het boek ‘Topvorm – lessen voor de prestatiemaatschappij’ dat hij samen met Kim Putters heeft geschreven en dat is uitgegeven door Prometheus te Amsterdam.