Dr. Wilma van der Scheer

Directeur
010 - 408 8672
vanderscheer@eshpm.eur.nl
Kamer J6-15

 

Wilma van der Scheer heeft binnen Erasmus Centrum voor Zorgbestuur meerdere petten op. Ze is directeur van Erasmus Centrum voor Zorgbestuur en programmadirecteur van de Master Class voor zorgbestuurders en Imagine2

 

Als directeur heeft zij de dagelijkse leiding over de organisatie en draagt bij aan de ontwikkeling van (nieuwe) programma’s.

 

Als docent is zij o.a. betrokken bij de Master of Health Business Administration (MHBA) en de Academische Leergang Zorg Management.

 

Als onderzoeker houdt zij zich bezig met vraagstukken op het gebied van governance van de zorg, in het bijzonder de besturing van zorgorganisaties. In 2013 verscheen haar proefschrift 'Onder zorgbestuurders. Omgaan met bestuurlijke ambiguiteït in de zorg.'

 

Wilma van der Scheer heeft Beleid en Management Gezondheidszorg (BMG) gestudeerd. Daarna heeft ze een postdoctorale opleiding gevolgd voor organisatieontwikkeling en –verandering. In 2013 promoveerde zij bij BMG aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (nu ESHPM). Wilma begon haar loopbaan als organisatieadviseur in de gezondheidszorg. In 2002 richtte zij samen met Pauline Meurs en Ruud Lapré Erasmus Centrum voor Zorgbestuur op (voorheen Erasmus CMDz). Naast directeur van Erasmus Centrum voor Zorgbestuur is Wilma voorzitter van MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid.