Dr. Martijn Jansen


Programmadirecteur en intervisiebegeleider
mj@veranderimpuls.nl

 

Martijn Jansen neemt bij Erasmus Centrum voor Zorgbestuur de rol van programmaleider en intervisiebegeleider op zich, bij de Top Class en in onze maatwerkprogramma’s.

Als adviseur, onderzoeker en trainer helpt Martijn bedrijven om te veranderen. Zijn focus ligt op de ontwikkeling van de organisatiecultuur, teams en leiders (de ‘zachte’ kant) en het zoeken naar de verbinding met de ‘harde’ kant van processen en structuur. Hij is daarnaast bestuurder bij de Orde van organisatiekundigen en -adviseurs (Ooa) en bij Ieder(in), koepelorganisatie van mensen met een lichamelijke handicap, verstandelijke beperking of chronische ziekte.

Na zijn studie bedrijfskunde begon hij in 1992 bij Centraal Beheer Achmea, eerst als call center agent en daarna als marketeer en manager. Na afronding van zijn Nima C werd hij in 1999 adviseur. In de eerste jaren van zijn professionele carrière richtte hij zich op de ‘harde kant’ van organisaties, deels bij TwynstraGudde, deels bij KPMG. Bij beide organisaties was hij vervolgens werkzaam als partner. Zijn fascinatie voor ‘het midden’ van organisaties leidde in 2018 tot een promotieonderzoek en proefschrift met als titel ‘Mooi in het midden’. Op basis van dit proefschrift bracht hij ook het boek ‘Managen moet’ uit, genomineerd voor Ooa boek van het jaar in 2019.