6 juni: Netwerkbesturing apart-together

over de rol van de ziekenhuisbestuurder in netwerken

Invitational Conference met onder meer Mark van Twist, Ellen Aptroot, Wout Adema en Pauline Meurs
 

Op donderdag 6 juni 2019 organiseren wij een Invitational Conference over het besturen van netwerken in de cure. Graag nodigen we u als bestuurder in de cure of als belangrijke speler in de gezondheidszorg hiervoor uit.

 
Een ziekenhuisbestuurder is in deze tijd succesvol naar mate hij/zij effectief is in het besturen van netwerken.

Deze stelling was de aanleiding voor dit initiatief.
 

Het beeld van het ziekenhuis als een losjes gekoppeld netwerk is niet nieuw. Opvallend is wel dat de netwerken steeds vaker over organisatiegrenzen heen gaan en de locus of control niet altijd meer vanzelfsprekend het ziekenhuis is.

 
We willen graag met u verkennen wat het besturen van netwerken van de ziekenhuisbestuurder vergt: qua besturing, qua inzet en verdeling van middelen en wat betreft de sociaal-psychologische verhoudingen. Het gaat ons om mooie voorbeelden en leerzame mislukkingen, om de goede vragen en de zoektocht naar nieuwe vormen van besturing.

 
Met medewerking van o.a. prof. dr. Mark van Twist, hoogleraar bestuurskunde en decaan van de NSOB, prof dr. Pauline Meurs, hoogleraar Bestuur van de Gezondheidszorg en voorzitter van de RVS, drs. Wout Adema RA MBA, directeur Zorg ZN en Ellen Aptroot, psychotherapeut en systeemdeskundige.
 
Noteer alvast datum en plaats in uw agenda: 6 juni 2019 van 13.00 uur tot 17.00 uur op de Erasmus universiteit Rotterdam. Kosten voor deelname zijn € 100,-. 

Wilt u deelnemen? Het inschrijfformulier vindt u hier.
 
Drs. Hanneke Beijer, organisatie adviseur bij dev  
Dr. Joke Boonstra, bestuurder Erasmus MC
Dr. Jan den Boon, bestuurder MST
Dr. Wilma van der Scheer, directeur Erasmus Centrum voor Zorgbestuur