Dr. Maaike Moen


Programmamanager MHBA
moen@eshpm.eur.nl

 

Maaike Moen is als programmamanager MHBA bij Erasmus Centrum voor Zorgbestuur verantwoordelijk voor de integrale organisatie, uitvoering en evaluatie van de Executive Master of Health Business Administration (MHBA). Samen met programmadirecteur Maarten Janssen werkt zij aan inhoudelijke doorontwikkeling en vernieuwing van de modules en het programma. 

Een steentje bijdragen aan de kwaliteit van de gezondheidszorg van nu en die van de toekomst is Maaike’s voornaamste drijfveer. Een gezond leven draagt bij aan een goede kwaliteit van leven. De verschillende interne en externe factoren die samen onze gezondheid bepalen is een onderwerp dat haar van jongs af aan intrigeert. 

Maaike heeft haar behoefte om te werken op het vlak van gezondheid en gezondheidszorg op verschillende manieren ingevuld. Van fundamenteel onderzoek naar genetische variaties die belangrijk zijn voor de ontwikkeling van het brein (PhD Erasmus MC) tot haar werk bij Zorginstituut Nederland (ZiN) na haar promotie. Daar heeft Maaike de organisatie van het zorglandschap in Nederland leren kennen.  Zij werkte mee aan diverse pakketadviezen aan VWS en aan passende zorg signalementen. 

Daarna heeft zij als strategisch adviseur gewerkt bij Convergence Health and Technology, een samenwerkingsverband tussen de techneuten van de TU Delft, de medici van het Erasmus MC en de sociologen van de Erasmus Universiteit, ter bevordering van innovatie in de zorg. Hier raakte zij geïnspireerd om meer stil te staan bij de duurzaamheid van de zorg.