Dr. ir. Joost Zuurbier

Programmadirecteur leergang Financieel Bestuur in de zorg
010 - 408 8554
joost.zuurbier@qconsultzorg.nl

 

Joost Zuurbier is programmadirecteur van de Leergang Financieel Bestuur in de zorg. Bij de MHBA is hij betrokken bij de module financieel management van zorgorganisaties.

 

Na het afronden van zijn dissertatie met als titel 'Financiële sturing van ziekenhuizen' aan de Universiteit Twente in 1994 heeft Joost als consultant diverse opdrachten in de gezondheidszorg en voor gemeentelijke overheden vervuld voor Q-Consult Zorg in Utrecht. Hij is daarna werkzaam geweest als Hoofd Financieel Economische Zaken en Directiesecretaris in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam. Zijn kennisgebieden zijn bekostiging en financiering, DBC’s, management control, kostprijzen, planning & control, administratieve organisatie en bestuurlijke informatie voorziening.

 

Sinds 1 januari 2001 is Joost als vennoot verbonden aan Q-Consult Zorg. Hij heeft vanuit die hoedanigheid vele interim opdrachten vervuld als interim-directeur bedrijfsvoering of leidinggevende planning & control.

 

Ook is hij auteur van vele artikelen op het gebied van Financiële Sturing en Bestuurlijke Informatie Voorziening.

 

Boeken:

  • Joost Zuurbier, Lilian Manschot, Coen van Lisdonk, "Onderhandelen over zorgproducten", Reed Business BV, Doetinchem, 2015
  • Zuurbier, J.J., Hartmann, F.G.H., “Integraal besturen in de zorg: Besturingsfilosofie en management control in zorginstellingen”, Elsevier Amsterdam, 2010 
  • Zuurbier, J., Krabbe-Alkemade, Y., “Onderhandelen over DBC’s: Een thematische benadering”, Elsevier Maarssen, 2007