Alumnidag 2022

 

Presteren onder druk’ is het thema van onze studiedag op 23 maart 2022, speciaal voor onze alumni.

 

Een bekend thema voor veel mensen in de zorg – van zorgmedewerker tot bestuurder – is het dagelijks werken onder hoge druk. De belangen zijn groot. In de zorg gaat het om (over)leven en levensgeluk. Hoe met die druk om te gaan?

 

We putten deze dag uit inzichten van twee onderzoeken. Het onderzoek ‘Besturen onder druk’ en het onderzoek ‘Topvorm’, waarin we bestuurders en topsporters vroegen naar hun omgang met druk. Druk die wordt veroorzaakt door werkomstandigheden, de morele vraagstukken die de zorg rijk is, de belangstelling vanuit de media en politiek, de onzekerheid die aan de orde van de dag is, maar ook door de sterk op individuele prestaties gerichte maatschappij. We trekken lessen op verschillende niveaus. Voor onszelf, over zelfzorg en support bijvoorbeeld, voor de zorgsector én voor de prestatiesamenleving.

 

Voorlopig programma:

Datum: woensdag 23 maart 2022

Tijd: inloop vanaf 13.30, start 14.00 tot 17.00 uur, aansluitend borrel

Locatie: Erasmus Paviljoen, Erasmus Universiteit Rotterdam

 

Zoals gebruikelijk in onze programma's zoeken we steeds de verbinding tussen wetenschap en praktijk. Aan de hand van opgedane inzichten en praktijkvoorbeelden gaan we graag met u in gesprek over hoe u omgaat met druk en hoe we hier als zorgsector goed mee om kunnen gaan.

 

Uiteraard is het ook een uitgelezen kans om bij te praten met collega-deelnemers, ervaringen uit te wisselen en herinneringen op te halen!

 

De middag staat onder leiding van Wilma van der Scheer

Medewerking aan het programma verlenen onder meer Kim PuttersPiet-Hein BuitingGuy SchulpenJulianne MeijersRelinde de Koeijer en Maarten Janssen.

 

Save the date - wij hopen elkaar 23 maart in Rotterdam te kunnen ontmoeten!