Dr. R. J. (Relinde) de Koeijer

 

Programmadirecteur Academische Leergang Zorg Management en onderzoeker 
010 - 408 8554 of 06 – 10 51 67 59
gorissen@eshpm.eur.nl
Kamer J6-15
 
Relinde de Koeijer begon in 2017 bij Erasmus Centrum voor Zorgbestuur als kerndocent Healthcare Operations Management binnen de MHBA en ALZM. Sinds 2020 is ze programmadirecteur van de ALZM. Hier kan zij haar passie voor praktijk, onderwijs en wetenschap perfect combineren. Daarnaast is zij programmamanager bij Imagine2.

Haar specialisme is strategie executie gericht op veranderen en vernieuwen in de zorg en het borgen van continu verbeteren in het DNA van zorgorganisaties. Zij legt bruggen tussen wetenschap en praktijk, in zowel in-company programma’s voor zorginstellingen alsook in de MHBA, Academische Leergang Zorg Management, Imagine2 en in onderzoek. 
 
Relinde is opgeleid als gezondheidswetenschapper aan Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM) van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Na haar afstuderen heeft ze bij het UMC Utrecht gewerkt, in meerdere functies. Ze is onder meer verantwoordelijk geweest voor het strategische thema ‘Continu Verbeteren’. Na acht jaar maakte zij de overstap naar het adviesbureau Turner. Ze heeft daar grote veranderprogramma’s begeleid bij ziekenhuizen, in de langdurige zorg, bij zorgverzekeraars en in de farmacie. Binnen Turner was Relinde ruim vijf jaar (mede)verantwoordelijk voor de zorgafdeling met een team van 10-15 medewerkers. 

 
Relinde is in december 2019 gepromoveerd op het proefschrift  “Lean Management & Six Sigma in internal service units within academic hospital. Investigating the impact on people and performance” (promotoren: prof.dr. J. Paauwe en prof.dr. R. Huijsman), over het effect van Lean Management & Six Sigma bij de acht academische ziekenhuizen in Nederland op zowel uitkomsten als medewerkers.