drs. Maud Bik


Programmaleider
bik@maudbik.nl

 

Maud Bik neemt bij Erasmus Centrum voor Zorgbestuur de rol van programmaleider op zich bij onze maatwerkprogramma's.

 

De rode draad in haar loopbaan is het leiden en begeleiden van (complexe) veranderingstrajecten met bestuurders, management en professionals van start tot daadwerkelijk invoering. Trajecten die gericht zijn op verbeteren van kwaliteit van zorg (keten)samenwerking, patiëntenlogistiek en verbeteren van efficiency.

 

Van oorsprong is zij ergotherapeut; later is zij afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit, studierichting Beleid en Management in de gezondheidszorg. Na een start bij het CBO (Kwaliteitsinstituut voor de Gezondheidszorg) als kwaliteitsadviseur en projectleider kwaliteitsvisitaties medisch specialisten maakte zij de overstap naar het ziekenhuis. Eerst als kwaliteitsmanager en later als programmamanager Lean en Capaciteitsmanagement. Ook is zij in de ouderenzorg actief als strategisch coach binnen het programma Waardigheid & trots en begeleidt kwaliteit verbeterprogramma’s.

 

Voor haar rol als veelzijdig en ervaren adviseur, trainer en team- en procesbegeleider heeft zij gedurende haar loopbaan diverse opleidingen en trainingen gevolgd op het gebied van kwaliteitszorg, patiëntenlogistiek, project-programmamanagement en adviesvaardigheden. Daarnaast is zij sinds 2012 Lean Six Sigma Black Belt en trainer voor de yellow en green belt, IFMS coach en heeft zij level 1 t/m 3 van Deep Democracy behaald.