header afbeelding
 
 

‘‘Gedeeld leiderschap draagt niet alleen bij aan de kwaliteit van zorg en leven van ouderen. Het is ook een betekenisvolle en inspirerende reis.’’


Helene Wüst
 

Goede Kwaliteit met Gedeeld Leiderschap

Leiderschapsprogramma voor gedreven professionals én bestuurders in de ouderenzorg.

 

Dit leiderschapsprogramma ondersteunt zorgprofessionals en hun bestuurders in de gezamenlijke inspanning die leiderschap is. Vanuit gedeeld leiderschap leren zij het voortouw te nemen in de ontwikkelingen in kwalitatief goede ouderenzorg. En daarmee ook hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen om uiteenlopende vraagstukken in de zorg voor ouderen aan te pakken.

 

Doelgroep
Het programma is bedoeld voor zorgprofessionals in de ouderenzorg (zoals specialisten ouderengeneeskunde, verpleegkundigen en paramedici). Ze doen mee aan het programma omdat zij een voortrekkersrol op zich willen nemen.

 

Het programma is tegelijkertijd bedoeld voor hun bestuurders met een duidelijke visie op persoonsgerichte zorg. Zij willen het leiderschap in meerdere lagen van de organisatie beleggen (meer verantwoordelijkheid voor professionals).

 

Programmaopzet
De start van het programma is een intakegesprek van de programmadirecteur met de bestuurder en de deelnemers. Het programma is vervolgens opgebouwd uit een startbijeenkomst en vijf modules over een periode van tien maanden. De bestuurders ondersteunen de professionals bij het werken aan het vraagstuk; in de praktijk.

 

Daarnaast sluiten de bestuurders aan bij de tweede module en de slotbijeenkomst. Ook hebben ze twee eigen bijeenkomsten.

 

Tussen de modules in werken de zorgprofessionals aan opdrachten, gerelateerd aan het uitwerken van het vraagstuk. Op deze wijze worden praktijk en onderwijs met elkaar verweven. 

 

Praktische informatie
Het programma bestaat uit vijf tweedaagse modulebijeenkomsten, werkbezoeken en een bijeenkomst 'binnenshuis'. Streven is om modules te organiseren op de locaties van deelnemende organisaties. De overnachtingen zullen in een nabijgelegen hotel worden georganiseerd. 

 

Heeft u interesse in deelname in 2021? Neem dan contact op met Helene Wüst.