header afbeelding
 
 

‘Een toezichthouder heeft een proactieve houding en bewaakt het evenwicht tussen continuïteit en tijdig aanpassen en innoveren. Je zou het kunnen typeren als tweebenig toezichthouden.’


Richard Janssen
 

Governance Class


Programma voor toezichthouders en voorzitters van raden van toezicht in de gezondheidszorg 

De Governance Class ondersteunt bij het verder ontwikkelen van uw toezichthouderschap. Gedurende drie dagen doet u inzichten en ideeën op van gerenommeerde inleiders, u ontmoet collega-toezichthouders en bespreekt ervaringen en werkwijzen. Daarnaast worden ook meer fundamentele vragen over de toegevoegde waarde van het toezicht gesteld. Naast kennis en ideeën over toezicht krijgt u inzicht in de ervaringskennis die u heeft opgebouwd en wat de sterke kanten van uw stijl zijn.


Het programma combineert een beschouwend-filosofische benadering met een praktische, persoonlijke aanpak. In een ontspannen en vertrouwelijke sfeer kunt u uw kwesties en vragen verder voor het voetlicht brengen. Dilemma’s worden daarbij telkens ook vanuit de voorzittersrol besproken. Diverse interactieve werkvormen tijdens de dagen helpen u zich te realiseren wat u heeft gevormd als toezichthouder.


Accreditatie 
De Governance Class staat als goedgekeurd leiderschapsprogramma voor voorzitters vermeld op de site van de NVTZ. Erasmus Centrum voor Zorgbestuur is ook betrokken bij de accreditatie van bestuurders.

 

Doelgroep: Toezichthouders en voorzitters van raden van toezicht. 


Aantal deelnemers: minimaal 14, maximaal 22. Van een raad van toezicht kunnen twee leden deelnemen.
Bijeenkomsten: 3 dagen van 13:00u tot 21:00u
 

Data: 17 april, 15 mei en 12 juni 2024
Kosten: € 2.570 per deelnemer. Prijzen onder voorbehoud van inflatiecorrectie.
Locatie: informatie volgt


Het is mogelijk de factuur te spreiden over meerdere organisaties.