Ernst Kuipers verzorgt eerste Laprélezing

 

Erasmus Centrum voor Zorgbestuur gaat tweejaarlijkse lezingen organiseren over het specifieke van besturen in de zorg. Dit wordt mogelijk gemaakt door medeoprichter Ruud Lapré. Bestuursvoorzitter Ernst Kuipers van het Erasmus MC zal de eerste Laprélezing uitspreken op 28 maart 2019.

'De koning en zijn nar' door Eugène Brands, foto Clemens Boon

 

 


'De koning en zijn nar' door Eugène Brands, foto Clemens Boon

Programma

De eerste Laprélezing wordt verzorgd door Prof. dr. Ernst Kuipers, bestuursvoorzitter van het Erasmus MC. Hij geeft zijn visie op zorgbesturen en vertelt hoe het is om als dokter voorzitter te worden van een groot academisch centrum. Daarnaast vertelt hij hoe door onderzoek en onderwijs in en rondom het Erasmus MC wordt samengewerkt aan een gezonde bevolking en excellente zorg.

Tijdens de bijeenkomst bieden we ook een podium aan de nieuwe generatie. Twee MBA-alumni en een van onze jonge onderzoekers reageren op de inbreng van Ernst Kuipers en vertellen over hun toekomstdromen voor de zorg. 
 
Geheel in lijn met de passie van Ruud Lapré is er tijdens het programma ook aandacht voor kunst, hiertoe werken wij met veel plezier samen met Hans Looijen, directeur van Het Dolhuys.  
 
Het programma is nog volop in ontwikkeling. Markeer 28 maart 2019 in uw agenda en meld u nu alvast aan, zodat u verzekerd bent van deelname. Het wordt een middag vol inspiratie, bezinning en ontmoeting.
 
 

De Laprélezing wordt mogelijk gemaakt door:

Prof. dr. Hans Severens, decaan, Erasmus School of Health Policy & Management
Dr. Wilma van der Scheer, directeur, Erasmus Centrum voor Zorgbestuur
Prof. dr. Pauline Meurs, hoogleraar Bestuur van de Gezondheidszorg, Erasmus School of Health Policy & Management en wetenschappelijk directeur, Erasmus Centrum voor Zorgbestuur