Ernst Kuipers verzorgt eerste Laprélezing

 

Erasmus Centrum voor Zorgbestuur gaat samen met Erasmus School of Health Policy & Management tweejaarlijkse lezingen organiseren over het specifieke van besturen in de zorg. Dit wordt mogelijk gemaakt door medeoprichter Ruud Lapré. Bestuursvoorzitter Ernst Kuipers van het Erasmus MC zal de eerste Laprélezing uitspreken op 28 maart 2019.

'De koning en zijn nar' door Eugène Brands, foto Clemens Boon

 

 


'De koning en zijn nar' door Eugène Brands, foto Clemens Boon

Programma

De eerste Laprélezing is in handen van Ernst Kuipers, bestuursvoorzitter van het Erasmus MC te Rotterdam. De titel van zijn lezing is:
 

Feste op het Zorgtoneel
Hoe toekomstbestendig is de huidige ziekenhuiszorg?

 
Is de huidige ziekenhuiszorg toegesneden op de zorgvraag van morgen? Vernieuwing in diagnostiek, behandelingen en preventie zijn noodzakelijk om de zorg vooruit te helpen. Ernst Kuipers vertelt hoe hij vanuit het Erasmus MC innovatieve samenwerkingsvormen initieert om beter te kunnen voldoen aan de toekomstige zorgvraag. 
 
Twee alumni van recente jaargangen van de Master of Health Business Administration, Sander Verschure (programmacoördinator Strategie & Beleid bij Surplus) en Arien Storm (kinder- en jeugdpsychiater en programmadirecteur bij Lentis), reageren op de lezing van Ernst Kuipers vanuit hun ervaring met de verpleeghuiszorg en de geestelijke gezondheidszorg. Lieke Oldenhof, universitair docent aan Erasmus School of Health Policy & Management, reageert ook op de lezing vanuit haar onderzoek naar hoe zorg en ondersteuning dichtbij huis worden verleend en georganiseerd.
 
Geheel in lijn met de passie van Ruud Lapré is er tijdens het programma ook aandacht voor kunst, hiertoe werken wij met veel plezier samen met Hans Looijen, directeur van Het Dolhuys. De kunst uit Het Dolhuys en de muziek van Nuevo Nocturna zorgen voor de creatieve verbinding tussen wetenschap en praktijk.
 
 
 

De Laprélezing wordt mogelijk gemaakt door:

Prof. dr. Hans Severens, decaan, Erasmus School of Health Policy & Management
Dr. Wilma van der Scheer, directeur, Erasmus Centrum voor Zorgbestuur
Prof. dr. Pauline Meurs, hoogleraar Bestuur van de Gezondheidszorg, Erasmus School of Health Policy & Management en wetenschappelijk directeur, Erasmus Centrum voor Zorgbestuur