Macht ontmoet onmacht


Laprélezing door Floris Alkemade


"We hebben de toppen van ons kunnen bereikt maar tegelijkertijd zien we ook de meest essentiële systemen vastlopen. Macht en onmacht ontmoeten elkaar in deze tijd van transitie."

Op 1 november spreekt Floris Alkemade de Laprélezing uit. 
 
Architect en voormalig Rijksbouwmeester Alkemade gebruikt zijn verbeeldingskracht om een wenselijk en realiseerbaar toekomstbeeld van Nederland te schetsen. Ook buigt hij zich over de veelomvattende cultuuromslag waar de maatschappij voor staat.

In deze lezing wil hij perspectief bieden, inspireren met ideeën die bruikbaar zijn voor de praktijk en aanzetten tot meer veranderingsgezindheid: verbeeldingskracht als de kraamkamer van nieuwe moed.


Programma


Laprélezing uitgesproken door Floris Alkemade
> Françoise Johansen presenteert haar onderzoek naar mogelijke veranderingen in cultuur, structuur, praktijken en bestuur in het verduurzamen van het gezondheidszorgsysteem vanuit een transitieperspectief.
> Jonathan Berg presenteert zijn onderzoek naar ondersteuning van mensen in kwetsbare situaties, met bijzondere aandacht voor bestaanszekerheid, maatwerk en samenwerking in het sociaal domein.

 

Kunst van Bert Hermans en muziek omlijsten de bijeenkomst.

 

Pauline Meurs is dagvoorzitter van deze middag over zorg, maatschappij, kunst en wetenschap.

 

> Datum: woensdag 1 november 2023 
> Tijd: 14:00 uur - 18:00 uur
> Locatie: Hal4, Rotterdam 
> Dagvoorzitter: Pauline Meurs

 

Wij verwelkomen u graag! U kunt zich aanmelden met het formulier hieronder.

 

Vul dit formulier in om u aan te melden voor de Laprélezing 2023